Studievalgsvejledning

Er du i tvivl om, hvad du gerne vil efter gymnasiet? Har du spørgsmål om valg af videregående uddannelse? Har du en funktionsnedsættelse, der har betydning for dit valg af uddannelse? Har du spørgsmål om ansøgning og optagelse? Har du spørgsmål om sabbat? Studievalg hjælper dig videre med dit valg af videregående uddannelse.

Din studievalgsvejleder hedder Jesper Mørck og kan kontaktes på:

Du kan booke tid til samtale her:

Studievalg Københavns aktiviteter på AU:

I løbet af din tid på skolen vil der være 4 obligatoriske vejledningsarrangementer for din klasse om valg af videregående uddannelse. Disse arrangementer indgår i din undervisningsplan og vil fremgå af Lectio.

Til de obligatoriske arrangementer vil du komme til at arbejde med selve valgprocessen. Du vil arbejde med at finde ud af, hvad der er vigtigt for dig, når du skal vælge uddannelse. Du vil blive introduceret til, hvordan du finder frem til uddannelser, som det vil give mening for dig at søge ind på. Desuden vil reglerne for optagelse på de videregående uddannelser blive forklaret.

Udover den obligatoriske vejledning for din klasse, kan du også få individuel vejledning. Du kan booke på linket ovenfor.

Der vil desuden hvert skoleår være tilbud om at deltage i frivillige kollektive arrangementer. Disse kan f.eks. handle om optagelsesregler til kvote 1 og kvote 2, om hvordan man målretter et sabbatår eller hvad man skal være opmærksom på i forbindelse med at ville søge ind på en videregående uddannelse i udlandet. Disse frivillige arrangementer annonceres på Lectio.