Fransk

Vidste du, at Frankrig er det næststørste hiphop-producerende land i verden? I forbindelse med et forløb om fransk hip-hop har 9 elever fra 1.d, som har fransk på A-niveau, indspillet og produceret en rapvideo på fransk. Tracket og omkvædet er lånt fra “Vild med Sprog”, som afholdte en rapkonkurrence i forbindelse med den Europæiske Sprogdag d. 26. sept. 2011. Se fotos mm. her: http://vildmedsprog.ning.com/. Aurehøj fik en flot 2.plads i konkurrencen, hvor de måtte se sig slået af mc’erne fra Gl Hellerup.”

[stream provider=video flv=x:/www.aurehoej.dk/online/wp-content/uploads/video/Franskrap.flv img=x:/u11ptkg.nixweb01.dandomain.dk/online/wp-content/uploads/img/fransk.jpg embed=false share=false width=600 height=340 dock=true controlbar=over logo=x:/u11ptkg.nixweb01.dandomain.dk/online/wp-content/uploads/img/kastanjebladet.JPG bandwidth=high autostart=false /]

På Aurehøj gør fransklærerne meget ud af at sørge for at overgangen mellem folkeskole og gymnasium bliver så blid som muligt.

Vi udbyder i 2011-2012 fransk fortsættersprog på A-niveau og på B-niveau. Man kan også få fransk som fortsættersprog som valgfag i 3.g.

På fransk fortsættersprog A læser man 8-10 emner fordelt over de tre år. Man beskæftiger sig med fransk litteratur, kultur, samfundsforhold, medier, og der inddrages stof fra den frankofone verden.

Man arbejder både mundtligt og skriftligt hvilket også afspejler sig i den afsluttende eksamen der både består af en mundtlig og en skriftlig prøve.

Fransk fortsætter B forudsætter at man har haft mindst 2 års fransk i folkeskolen el. tilsvarende.

På fransk fortsættersprog B læser man et antal emner fordelt på 1. og 2. g. Man beskæftiger sig også her med fransk litteratur, kultur, samfundsforhold, medier, og der inddrages stof fra den frankofone verden. Man afslutter faget i 2. g med en mundtlig eksamen. Selv om der ikke er nogen skriftlig eksamen, gives standpunktskarakter i skriftlig fransk.

Fransk fortsætter B kan indgå som et af fagene i studieretningsprojektet.

Klik videre til bekendtgørelsen her.