Virtuel orientering på Aurehøj
Se musikindslag og videoklip
I år kan du både besøge Aurehøj som besøgselev en dag i ugerne 2, 3, 4 og 5, men også på den traditionelle orienteringsaften med præsentation af fag og studieretninger 2025 d. 15. januar kl. 19.30 og på Efterskolelørdagen d. 25. januar kl. 11, hvor der er mere snævert fokus på musikken.
Herunder kan du dog selv besøge Aurehøj hjemme fra dagligstuen ved at se videoklip med musik, elevinterviews og lærerinterviews + desuden en lang række musikvideoer og levende optagelser fra forskellige højdepunkter. Klippene er lavet som en virtuel orienteringsaften, og her kan man selv vælge kapitler, så man kan sammensætte sin egen orienteringsaften. Du kan også bare surfe rundt på vores Instagram, YouTube eller Facebook og se klip fra hverdagen. Ønsker du at læse om optag, så klik her, eller om vores studieretninger, så klik her.
God fornøjelse!
Velkommen til Aurehøj og vores virtuelle orienteringsside
Herunder følger en række interviews med skolens rektor, Anette Hestbæk Jørgensen, skolens lærere og særligt vores elever, som fortæller om, hvordan det er at være på Aurehøj. Vi har to elevværter – Carmen og Lars som – gennem interviews vil vise vores særlige Aurehøj-stemning.
Vi glæder os til at vise dig et udsnit af Aurehøj. Du vælger selv din vej gennem vores orienteringsside, men begynd med velkomsten fra Carmen og Lars. Derudover har vi samlet en række film, som er optaget de sidste par år fra koncerter, introdage, klimafolkemøde, en virtuel rundvisning på skolen og meget mere.
TIP
- Se vores videoer for at få svar på en del af dine spørgsmål
- Brug video “chapters” for hurtigt at danne dig et overblik over indhold
- Se vores ”Typisk Stillede Spørgsmål” i bunden af denne side
- Ring med spørgsmål til 3965 4545
- Send os en mail på kontakt@aurehoej.dk
Velkomst – Carmen og Lars
Mød Elevrådet
Mød Musikkens Venner og MGP-udvalget
Mød Røde Kors-, Nørd- og Debatudvalg
TIP: Du kan bruge funktionen ”Chapters” i mange af vores videoer for hurtigt at finde den information, som du er interesseret i.
Rektor i dialog med elever om klima og talent på Aurehøj
Mød rektor, Anette Hestbæk Jørgensen, som i dialog med eleverne Siri og Bertil fortæller om skolens visioner og arbejde med talentudvikling og klima og miljø.
Lærere på Aurehøj fortæller
Mød tre af skolens lærere, Søren Vig Lind, Henriette Bruun og Kristian Ullum, som fortæller om, hvordan det er at være lærer på Aurehøj, hvordan man kan få hjælp i studievejledningen, hvilke muligheder man har for at dyrke musikken på Aurehøj, og hvordan vi arbejder med internationalisering og UNESCOs 17 Verdensmål.
Om vores studieretninger
Musik på Aurehøj
Naturvidenskab på Aurehøj
Samfundsvidenskab på Aurehøj
Sprog på Aurehøj
Aurehøj – Rundvisning
Aurehøj Lille Classic og 3g Classic – Lyse nætter
Hvordan er det at være elev på Aurehøj?
Typisk Stillede Spørgsmål
Dette er de mest stillede spørgsmål, som vi får omkring optag. Spørgsmål om de nye optageregler vil også fremgå, så snart, at vi kan beskrive dem mere detaljeret i takt med, at de bliver implementeret.
Hvor mange elever optager i på musikprofilen?
Vi optager årligt på Aurehøj ca. 265 elever. Ca. 50% optages på musikprofilen. Dvs. at 50% af vores elever er lokale Gentofte-elever optaget på normale vilkår og 50% er elever optaget på musikprofilen fra hele Storkøbenhavn og Nordsjælland.
Giver det mening at vælge Aurehøj som 2. prioritet?
De seneste mange år har vi KUN optaget 1. prioriteter, så søg 1. prioritet, hvis du synes, at Aurehøj er noget for dig.
Hvis man bliver optaget gennem musikprofilen, skal man så have en studieretning med musik?
Nej. Det skal man ikke. Vi har en del elever hvert år, der vælger en ikkemusisk studieretning, selvom de er optaget på musikprofilen. Vi forventer dog, at man deltager i og bidrager til skolens frivillige musikliv, når man er optaget på musikprofilen.
Man er forpligtet til at have musik på c-niveau i 1.g som det kreative fag, hvis man er kommet ind på musikprofilen. I 2.g og 3.g er det så muligt at vælge et andet kreativt c-niveau fag: drama eller billedkunst.
Har i spansk på Aurehøj?
Nej, men vi har italiensk for begyndere, både som sprogfag og som muligt studieretningsfag sammen med engelsk og latin.
Skal man vælge studieretning allerede inden d. 1/3-25?
Nej, man vælger først studieretning i oktober i løbet af grundforløbet.
Jeg vil gerne på efterskole til sommer (2025), skal jeg søge nu?
Nej, du skal søge ind på skolen til optaget i foråret 2026.
Jeg vil gerne på uddannelsesophold til udlandet i skoleåret 2025-26, Skal jeg søge nu?
Nej, du skal søge ind på skolen til optaget i foråret 2026.
Jeg bor i øjeblikket i udlandet, kan jeg søge nu?
Ja, du skal blot bestille et NemID, så du kan gennemføre ansøgningsprocessen.
Jeg bor i øjeblikket i udlandet, og tager en udenlandsk grundskoleuddannelse. Kan jeg søge?
Ja, det kan du godt. Kontakt skolen for at høre nærmere. Muligheden for at blive optaget vil bero på en konkret vurdering af grundskoleuddannelsens sammenlignelighed med en dansk. En lokal optagelsesprøve og samtale kan komme på tale. Nordiske landes grundskoleuddannelse er direkte sammenlignelig med en dansk, og elever fra disse skoler vil kunne optages uproblematisk (såfremt eleverne har gået på en officiel grundskoleuddannelse). Mange vestlige landes grundskoleuddannelser kan også overføres.