Vælg side

virtuel orientering på Aurehøj

Velkommen til Aurehøj og vores virtuelle orienteringsside

 

Vores virtuelle orienteringsaften blev forberedt før den seneste nedlukning, så vi er derfor heldige at have en del elever med i vores præsentation af Aurehøj. Nedenstående kan I finde en række interviews med lærere, rektor og særligt vores elever, som fortæller om, hvordan det er at være elev på Aurehøj. Vi har to elevværter – Carmen (2j) og Lars (3x), som gennem interviews vil vise vores særlige Aurehøj-stemning. 

Hvis I besøger denne side i forbindelse med den virtuelle orienteringsaften den 20. januar i tidsrummet mellem kl. 19.00 – 21.00 vil vi sidde klar ved telefoner, chat og instachat for at svare på spørgsmål. Har I spørgsmål udenfor dette tidsrum, så kontakt skolen via vores hovedtelefon 3965 4545 eller vores mail kontakt@aurehoej.dk.

Vi glæder os til at vise dig et udsnit af Aurehøj. Du vælger selv din vej gennem vores orienteringsside, men begynd med velkomsten fra Carmen og Lars. Derudover har vi samlet en række film, som er optaget de sidste par år fra koncerter, introdage, en virtuel rundvisning på skolen og meget mere. 

TIP

  • Se vores videoer for at få svar på en del af dine spørgsmål
  • Brug video “chapters” for hurtigt at danne dig et overblik over indhold
  • Se vores ”Typisk Stillede Spørgsmål” i bunden af denne side
  • Ring til os på 3965 4545
  • Send os en mail på kontakt@aurehoej.dk

Velkomst – Carmen og Lars

Mød Elevrådet

Mød Musikkens Venner og MGP-udvalget

Mød Røde Kors-, Nørd- og Debatudvalg

TIP: Du kan bruge funktionen ”Chapters” i mange af vores videoer for hurtigt at finde den information, som du er interesseret i.

Rektor i dialog med elever om klima og talent på Aurehøj

Mød rektor, Anette Hestbæk Jørgensen, som i dialog med eleverne Siri og Bertil fortæller om skolens visioner og arbejde med talentudvikling og klima og miljø.

Lærere på Aurehøj fortæller

Mød tre af skolens lærere, Søren Vig Lind, Henriette Bruun og Kristian Ullum, som fortæller om, hvordan det er at være lærer på Aurehøj, hvordan man kan få hjælp i studievejledningen, hvilke muligheder man har for at dyrke musikken på Aurehøj, og hvordan vi arbejder med internationalisering og UNESCOs 17 Verdensmål.

Om vores studieretninger

Musik på Aurehøj

Naturvidenskab på Aurehøj

Samfundsvidenskab på Aurehøj

Sprog på Aurehøj

Aurehøj – Rundvisning

Aurehøjs lyd

Aurehøj Lille Classic og 3g Classic – Lyse nætter

Hvordan er det at være elev på Aurehøj?

Vores Aurehøj

Typisk Stillede Spørgsmål

Dette afsnit med de mest typiske spørgsmål vil blive udvidet med de spørgsmål, der var de mest stillede på den virtuelle orienteringsaften. Hvis du ikke fik de svar du søgte til den virtuelle orienteringsaften d. 20/1, så kan du vende tilbage til denne side om nogle få dage, og du vil sandsynligvis kunne finde dit svar her.

Hvor mange elever optager i på musikprofilen?

Vi optager årligt på Aurehøj ca. 260 elever. Ca. 45-50% optages på musikprofilen. Dvs. at 50% af vores elever er lokale Gentofte-elever optaget på afstandskriteriet og 50% er elever optaget på musikprofilen fra hele Storkøbenhavn og Nordsjælland.

Hvordan måles afstanden til afstandskriteriet?

Afstanden måles på Google Maps og er kortest mulige afstand, enten til fods, på cykel, i bil eller med det offentlige.

Hvad er afstandskriteriet for Aurehøj normalt?

Det varierer fra år til år. Det kommer an på, hvor mange elever der søger optag. Typisk ligger det mellem 3 og 4 km.

Giver det mening at vælge Aurehøj som 2. prioritet?

De seneste mange år har vi KUN optaget 1. prioriteter, så søg 1. prioritet, hvis du synes, at Aurehøj er noget for dig.

Hvis man bliver optaget gennem musikprofilen, skal man så have en studieretning med musik?

Nej. Det skal man ikke. Vi har en del elever hvert år, der vælger en ikkemusisk studieretning, selvom de er optaget på musikprofilen. Vi forventer dog, at man deltager i og bidrager til skolens frivillige musikliv.

Man er dog forpligtet til at have musik på c-niveau i 1.g som det kreative fag, hvis man er kommet ind på musikprofilen. I 2.g og 3.g er det så muligt at vælge et andet kreativt c-niveau fag: Drama eller billedkunst.

Har i spansk på Aurehøj?

 Nej, men vi har italiensk for begyndere, både som sprogfag og som studieretningsfag sammen med engelsk og latin.

Skal man vælge studieretning allerede inden d. 1/3?

Nej, man vælger først studieretning i oktober 2021 i løbet af grundforløbet.

Jeg vil gerne på efterskole til sommer (2021), skal jeg søge nu?

 Nej, du skal søge ind på skolen til optaget i foråret 2022.

Jeg vil gerne på uddannelsesophold til udlandet i skoleåret 2021-22. Skal jeg søge nu?

Ja, du kan søge allerede i dette optag 1/3-21. Du kan enten søge ligesom alle andre, og søge om orlov, når du har fået tilbudt en plads, orloven skal så godkendes af Aurehøjs rektor, og hun vil se på, om udlandsopholdet er noget, som bidrager positivt til din mulighed for at gennemføre stx på Aurehøj. Du kan også angive, når du søger inden 1/3, at du ønsker orlov, så skolen har noget at planlægge efter men da du ikke ved på dette tidspunkt, om udvekslingsopholdet er gået i orden, så kan det være en fordel at søge orlov efter, at du evt. har fået tilbudt en plads efter 30/4-21. Hvis du bliver optaget på Aurehøj og du ønsker orlov for at tage et uddannelsesophold i udlandet, så skal orloven godkendes af Aurehøjs rektor på baggrund af dokumentation.

Jeg bor i øjeblikket i udlandet, kan jeg søge nu?

 Ja, du skal blot bestille et NemID, så du kan gennemføre ansøgningsprocessen.

Jeg bor i øjeblikket i udlandet, og tager en udenlandsk grundskoleuddannelse. Kan jeg søge?

 Ja, det kan du godt. Kontakt skolen for at høre nærmere. Muligheden for at blive optaget vil bero på en konkret vurdering af grundskoleuddannelsens sammenlignelighed med en dansk. En på lokal optagelsesprøve og samtale kan komme på tale. Nordiske landes grundskoleuddannelse er direkte sammenlignelig med en dansk, og elever fra disse skoler vil kunne optages uproblematisk (såfremt eleverne har gået på en officiel grundskoleuddannelse). Mange vestlige landes grundskoleuddannelser kan også overføres.

På gensyn – Carmen og Lars