Vælg side

Fysikelev på olympisk niveau

7 jun 2021 | Opslagstavle, Skolens liv

Sebastian Hviid-Mahon fra 3x på Aurehøj blev nummer to i den landsdækkende finale i den danske fysikolympiade i slutningen af maj.

Sebastian, der for i øvrigt også både spiller i skolens kammermusikensemble og synger i skolens klassiske kor Classic, men altså også har rigtig godt styr på fysikfaget, var med i den landsdækkende finale med 16 andre fysikelever fra hele landet. Tilbage i november blev disse udvalgt på baggrund af en national indledende runde. Sebastian er selv lidt overrasket over den meget flotte præstation, men nu venter den internationale olympiade til sommer, som egentlig skulle have været i Litauen, men pga. corona er dette som så meget andet også blevet til en virtuel begivenhed. Sebastian udtaler selv om oplevelsen i forbindelse med fysikolympiaden:

“Selvom jeg i starten var lidt tøvende overfor at deltage i konkurrencen, er jeg rigtig glad for, at min ven opfordrede mig til det. Jeg dimitterer her til sommer, og det er rart at få lov at deltage i noget for gymnasiet en sidste gang”

Sebastian ønskes et stort tillykke med den rigtigt flotte præstation, og selvfølgelig også med den kommende studenterhue, der venter på ham lige om hjørnet.