Vælg side

Aurehøj modtager storslået julegave

20 dec 2023 | Ikke-kategoriseret, Musik, Opslagstavle

Steinway b-flygel til Aurehøj

Aurehøj Gymnasium har i år fået en tidlig julegave, som vil sætte tonen for fremtidige musikalske oplevelser på skolen. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond for almene Formaal har generøst bevilliget 1.1 millioner til indkøb af et Steinway B-flygel som erstatning for skolens gamle flygel fra 1977. 

Det nye flygel, valgt under et besøg på Steinways fabrik i Hamborg den 19. december 2023, vil blive taget i brug fra årsskiftet. Aurehøjs rektor Anette Hestbæk Jørgensen og to musiklærere besøgte fabrikken og, i samråd med en repræsentant fra Steinway-forhandler Juhl-Sørensen, udvalgte nøje det flygel, der bedst passede til Aurehøjs behov. Flere flygler blev afprøvet, og det endelige valg faldt på et instrument med den ideelle klang og bund til netop vores skole.

Det nye flygel vil være hjertet i skolens musikalske udfoldelser og vil blive brugt ved de mange årlige koncerter og musikarrangementer fremover. Flyglet vil ikke kun understøtte det høje faglige niveau for de udøvende, men også berige de mange unge mennesker, der deltager i og nyder den levende musik på Aurehøj.

Fejringen af Aurehøj Gymnasiums nye musikalske juvel kulminerer ved en stor indvielseskoncert på skolen den 27. februar. Billetter til denne enestående begivenhed vil blive sat til salg i begyndelsen af det nye år her på hjemmesiden.

Rektor Anette Hestbæk Jørgensen og musiklærerne Thomas Gooseman og Jonas Vincent vælger det helt rigtige Steinway flygel og påfører reservationen. Herefter vil flyglet blive gjort klar til at blive sendt mod Gentofte.