Vælg side

Travel – en uropførelse

Nyt værk til aurehøj

af komponist niels rosing-schow 

 når elever bliver del af et værk

Dagen inden Aurehøj Gymnasiums 118 års fødselsdag fik skolen en ganske særlig gave, da Niels Rosing-Schows værk Travel så dagens lys ved skolens morgensamling. 
Travel er et værk komponeret til Aurehøj Gymnasiums klassiske kor og ensemble under temaet “rejse”.

Værket er blevet skabt i en proces, hvor eleverne er blevet inddraget i tekstdelen, der danner rammen for værkets fortælling. Arbejdet med Travel blev opstartet ved årsskiftet og uropført i sin fulde længde på Aurehøj den 30. april 2024. 

Travel er blevet skabt ud fra et ønske om at udvide skolens elevers musikalske horisont gennem arbejde i et moderne klassisk tonesprog. Ved at lade eleverne være del af den skabende proces, har de fået mulighed for at stifte bekendtskab med ny klassisk kompositionsmusik. 

Produktionen er støttet med midler fra Statens Kunstfond og Aurehøjs Venner (ASV).