Vælg side

Arkitekturkonkurrence i oldtidskundskab

Aurehøjs årlige arkitekturkonkurrence

oldtidskundskab i praksis

Oldfagets arkitekturkonkurrence blev i år udkæmpet i 3k.

Resultaterne taler for sig selv. Den strenge men upartiske dommer, Aurehøjs rektor Anette Hestbæk Jørgensen, kom på en svær opgave, da vindermonumentet skulle findes. Sejren gik i sidste ende til hold B for monumentet Hercules-Victor Templet. Tempelbygningen består af en cirkelrund cellamur, her omgivet af 8 korinthiske søjler. Bygningen prydes af en meget gennemført tagkonstruktion.

Hold A havde valgt det lille amfiprostyle Niketempel, komplet med cellamur, ioniske søjler, arkitrav og frise. Foran templet står Sokrates (og hans elsker) og på frisen ses en let omskrivning af det berømte delfiske ord “Just do It”.

Det er aldrig kedeligt at have oldtidskundskab på Aurehøj.

Vinderholdet med det fine monument.