Vælg side

Filosofi og kønsteori

1 feb 2024 | Opslagstavle

Kønsfilosofi i praksis

På filosofivalgholdet har vi dykket ned i spændende diskussioner om køn og dets kompleksitet.

Forløbet med kønsteori blev afrundet med produktion af  zines, med fokus på de forskellige teorier.

Zines, kort for “magazines” eller “fanzines”, er små, selvudgivne hæfter, der ofte bruges til at dele information, kunst og idéer.

Eleverne fik til opgave at skabe et zine, der udforskede en specifik kønsteori. Dette inkluderede Simone de Beauvoirs idéer om køn som en social konstruktion, Judith Butlers opfattelse af køn som en performance, og hvordan intersektionalisme inddrager flere identitetsaspekter som race, klasse og seksualitet.

Denne tværfaglige tilgang til kønsteori viser, hvordan kan vi gøre komplekse emner mere tilgængelige og engagerende for studerende. Kønsfilosofi er ikke kun forbeholdt tunge akademiske tekster; det kan også udforskes og udtrykkes gennem kunst og kreativitet.