Vælg side

Designovate

4 okt 2020 | KULT

Den sidste uge har stået i bæredygtighedens tegn i KULT. Fredag den 29. november mødte 650 KULT-elever til årets Designovate, der i år havde bæredygtighed som tema.

8 arkitekter og designere fortalte om, hvordan de hver især arbejder med bæredygtighed i deres projekter. Vi hørte om alt lige fra bæredygtige byer og byggematerialer til hvordan man kan 3D printe sko og lave socialt design i samarbejde med håndværkere i Afrika og Asien.

Ugen efter, fredag den 6. december, skulle noget af den viden, vi havde fået på Designovate omsættes i praksis. Her mødtes 150 billedkunst- og designelever fra de fire KULT-skoler til en arkitekturworkshop, hvor der skulle laves bæredygtige studieboliger. Selvom opgaven var den samme, blev der lavet mange forskellige – og rigtig gode – løsningsforslag. Der blev knoklet hele dagen med at tegne skitser og bygge modeller, og afslutningsvis blev studieboligerne  sat sammen som en række studieboligtårne. De kan ses i foyeren, hvor studieboligtårnene er udstillet. 

____

KULT er et netværk mellem fire københavnske gymnasier, som har en stærk profil på det kunstneriske og kulturelle område. Skolerne i KULT-samarbejdet er Aurehøj, Ingrid Jespersen, Sankt Annæ og Nørre G