Vælg side

Aurehøjs dygtige elever

22 feb 2024 | Opslagstavle

“Når høj faglighed og stærke elevfællesskaber giver resultater”

aurehøj i kikkerten

Med ansøgningsfrist lige om hjørnet, sidder mange unge netop nu og skal beslutte sig for, hvilket gymnasium, de allerhelst vil være del af de kommende tre år.

I den forbindelse har Berlingske indsamlet data fra Børne- og Undervisningsministeriets uddannelsesstatistik, og har over de seneste dage offentliggjort artikler om, hvilke elever der optages på hovedstadens gymnasier og hvilke resultater de opnår ved deres afgangseksamen fra folkeskolen.

Aurehøj Gymnasium er en af de STX-uddannelser, der ligger helt i top på flere fronter. Ifølge opgørelsen fra Berlingske har Aurehøj det næsthøjeste afgangsgennemsnit blandt hovedstadens gymnasier med en imponerende score på 8,9. Dette placerer skolen blandt de bedste i regionen, og det er ikke kun på det faglige niveau blandt studenterne, at skolen udmærker sig.

landets højeste gennemsnit

Når det kommer til optagelse af dygtige elever fra folkeskolen, er Aurehøj Gymnasium også i front.

Hele 47,8 procent af eleverne, der blev optaget på skolen i 2023, har et gennemsnit på over 10 fra deres tid i folkeskolen. Dette er det højeste tal i landet, og det understreger skolens position som et attraktivt valg for dygtige elever fra hele regionen.

skoleglæde i top

Det er ikke kun de imponerende karaktergennemsnit, der kendetegner Aurehøj. Skolens elever viser også stor skoleglæde ifølge den samme opgørelse, hvor skoleglæden måles på en skala fra 1 til 5. Her har elevernes udmeldinger givet undersøgelsens næsthøjeste resultat på 4,2. Denne kombination af faglighed dygtighed og trivsel blandt eleverne gør Aurehøj Gymnasium til et fortrukket valg for mange.

”Vi er utroligt stolte af de flotte tal,” udtaler Aurehøjs rektor Anette Hestbæk Jørgensen. ”For mig viser statistikkerne, at der er en god grund til, at Aurehøj har så fint et ry. Vi har et stort fokus på høj faglighed i undervisningen og elevernes stærke fællesskaber på tværs af klasser og årgange. Jeg er sikker på, at netop det er med til at sikre skolens niveau og er en af grundene til, at vi kan tiltrække så dygtige elever fra grundskolen”.